Müşteri Destek

0850 304 50 92

  • Geçiş Kontrol Sist.
  • SIR GÜVENLİK ; giriş çıkışın kontrollu olmasını istediğiniz tek ya da çok sayıdaki geçiş noktasında tam ve yaygın uygulama olanağı bulunan Giriş - Çıkış Kontrol Sistemleri'ni gereksinimleriniz doğrultusunda hizmetinize sunuyor.
    . Giriş Çıkışta güvenlik kontrolu yapmak,
    . Belli mekanlara giriş çıkışı sınırlandırmak,
    . İstenmeyen kişilerin giriş çıkışını yasaklamak,
    . Giriş çıkış sayımı yapmak, istatistiksel bilgi toplamak,
    . Personelin mesai ve devam takibini yapmak ve gerektiğinde bordro işlemini yapmak istiyorsanız Giriş - Çıkış Kontrol Sistemlerini tercih etmelisiniz.

    Güvenlik ve puantajlama alanında önemli bir uygulama haline gelen Geçiş Kontrol Sistemleri, iş verimliliği ve düzenin oluşturulmasına ilişkin kuşatıcı özellikleriyle de öne çıkıyor. Genel anlamda giriş çıkışları kontrol etmek amacıyla hizmet veren geçiş kontrol sistemleri, günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip. Bu sistemler, özellikle endüstriyel tesislerde, büyük bina ve AVM'lerde kontrol, yetkilendirme, giriş-çıkış sınırlamasını sağlamak gibi kolaylaştırıcı nitelikleri nedeniyle zorunlu hale geldi. Bilgisayar tabanlı veya bilgisayara bağlı olmaksızın, şifreli, proximity kartlı ve parmak izi okuyuculu terminaller ile turnikeli ve elektronik mekanizmalı sistemlere göre uygulanması mümkün olan geçiş kontrol sistemleri aynı zamanda gözetleme sistemleriyle de entegre olabilme özelliklerine sahiptirler.

    AKILLI (SMART) KARTLAR

     Uluslararası standartlarla belirlenmiş ölçülere sahip plastik gövdeli, üzerine mikroişlemci ya da hafıza ciplerinin yerleştirilmesiyle oluşturulan kartlardır. Mikroişlemci modelleri en üst düzeyde güvenlik sağlar. Kartlar bir işletim sistemine ve bu sistemin sağladığı sistematik programlama ve dizin altyapısına sahiptir. Kartın üzerine bilgiler yazılıp okunabilir. Karşılıklı şifre mekanizmaları çalıştırılıp sistemin de kart tarafından kontrol edilmesi sağlanabilir. Hafıza cipli kartlar üzerinde güvenlik mekanizması mikroişlemcili kartlara göre daha düşük düzeydedir. Fakat manyetik kartlarla kıyaslama yapılamayacak büyüklükte bilgiyi üzerinde taşıyabilir, taşıdığı bilgiye ek olarak yeni bilgiler yazıp silebilir ve şifre mekanizmaları kullanabilir. Akıllı Kart'lar uygulama tipine, çeşitlilik ve yoğunluğuna göre kapasite ve güvenlik bakımından sınıflandırılırlar.

     
    Manyetik Bantlı Kart:
    Bu kartlar, üzerlerinde kodlanabilir bir alanı bulunan PVC kartlardır. Bu kartlar basit cihazlarla kodlanabilir ve içerisindeki kodlama basit cihazlarla okunabilir. Kart içerisindeki bilginin güvenliğinin önemli olmadığı durumlarda yaygın olarak kullanılır. Bu kartlar genellikle müşteri kartı uygulamalarında kullanılır. Maliyet olarak uygun olmasında rağmen kart içerisindeki bilgilerin güvenliği açısından uygun değildir çünkü bu kartlarda bulunan manyetik alanlar kolaylıkla okunabilir ve kartlar kopyalanabilirler. Bu yüzden kart içerisindeki bilginin gizliliği veya sistem içerisinde karta yüklenen tutarların yüksek olması durumunda bu kartlar tercih edilmezler.
     
    Barkodlu Kart:
    Bu kartlar herhangi bir barkod okuyucu cihaz ile okunabilen kartlardır. Üzerlerinde barkod numarası bulunur. Aynı manyetik bantlı kartlar gibi basit cihazlarla okunabilirler. Maliyet olarak uygun olmasında rağmen kart içerisindeki bilgilerin güvenliği açısından uygun değildir çünkü bu kartlarda bulunan barkod bilgisi kolaylıkla okunabilir ve kartlar kopyalanabilirler. Bu yüzden kart içerisindeki bilginin gizliliği veya sistem içerisinde karta yüklenen tutarların yüksek olması durumunda bu kartlar tercih edilmezler.
     
    Çipli Kart:
    Kart içindeki bilginin gizliliği, kartın kopyalanmasına duyulan hassasiyet durumlarında kullanılan kart türüdür. Bu kartlar üzerindeki çipler şifreli olarak üretilirler ve kart içindeki bilgilere müdahale ancak doğru şifrenin bilinmesi durumunda gerçekleşebilir. Bu kartlar temaslı kartlar grubuna girer ve kartın okunması için kart okuyucuya kartın sokulması gerekir. Güvenliğin önemli durumlarda bu kartlar kullanılır. Kart içindeki bilgiler, doğru şifrenin bilinmesi durumunda değiştirilebilir.
     
    Proximity Kart:
    Bu kartlar, temassız kart grubuna girer. Kartı kart okuyucuya 2-5 santim yaklaştırıldığında kart okunur ve sistem gerekli işlemleri gerçekleştirir. Bu kartların içindeki bilgiler üretim anında sabit olarak kaydedilir ve sonradan değiştirilemez. Genellikle personel giriş kartları sistemlerinde kullanılır.
     
    Mifare Kart:
    Bu kartlar çipli kartlar ile proximity kartların özelliklerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Kartın içindeki bilgiler şifre ile korunu aynı zamanda kart 2-5 santim mesafeden okunur. Kartın içindeki bilgiler ancak doğru şifrenin karta iletilmesi ile okunabilir veya değiştirilebilir. Kart teknolojisinde gelinen son noktadır. Hem temassız olması hem de şifreli güvenliğe sahip olması günümüzde kredi kartlarının da Mifare özelliğine sahip olmasını gerekli kılmıştır.

    Hakkımızda

    Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune ..

    Devamı...